miercuri, 26 decembrie 2012

Snickers

Pentru Craciun, printre altele am pregatit o prajiturica tare buna, cu care mi-am intampinat colindatorii, prajitura ce se regaseste pe multe site-uri culinare, si anume Snickers. (Ultima oara am dat peste aceasta reteta pe blogul Adrianei, dar o stiu stiu si de pe blogul Laurei Sava).

  DSC05787

Ingrediente: Pentru foi folosim: 8 albusuri, 300 g zahar, 400 g nuca macinata (eu am lasat-o bucati mai maricele), 4 linguri faina, 3-4 linguri cacao, un praf de sare, 1 lingurita praf de copt. Crema: 8 galbenusuri (pe alte bloguri o sa gasiti 8 galbenusuri + 1 ou intreg, eu nu l-am mai pus, mi-au ramas in casa fix 8 oua :D), 200 g zahar, 100 g ciocolata rasa, 3 linguri cacao, 4 linguri lapte, 1 pachet de unt (eu am folosit 220 de grame de unt).

  DSC05795

Intai ne ocupam de foi. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, adaugam si zaharul, treptat. In bezeaua rezultata incorporam ingredientele uscate, amestecate in prealabil: nuca, faina, cacaua si praful ce copt.

 DSC05761

Amestecam cu grija, adaugand cate o lingura din mixul de ingrediente uscate; compozitia rezultata o repartizam in trei boluri identice ca marime.

 DSC05762

Coacem trei foi, aproximativ 15 minute la 170 de grade. Eu am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, iar foile le-am intins usor cu lingura. Crema o preparam la bain marie, intr-o craticioara in care amestecam galbenusurile (puneti si oul acela intreg, da?) cu zaharul, laptele si cacaua. Eu am stat cca 20 de minute langa aragaz, amestecand continuu. Adaugam si ciocolata rasa si mai lasam putin la bain marie craticioara, pana se ingroasa crema.

 DSC05770

Lasam la racorit cca 8 minute, dupa care adaugam si untul.

 DSC05777

Amestecam si lasam la racit inca 10 minute, dupa care impartim crema in trei boluri, cum am procedat si la foi. Asamblam prajitura intr-o tava tapetata cu folie, asa: foaie, 1/3 din crema, foaie, 1/3 din crema, foaie si iar crema. Nivelam cu lama cutitului si dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

 DSC05798

Extrem de delicioasa!

DSC05791

13 comentarii:

  1. Un an nou delicios si mai ales noroc sau cum vrei tu sa fie !

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pt urari ,iti doresc si eu sarbatori fericitre in continuare

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc mult pt urari ,iti doresc si eu sarbatori fericitre in continuare

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm, delicioase la maxim!!!!Pupici si Sarbatori fericite iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa prajitura!!! La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere