Craciunul din acest an a avut parfum de turta dulce :) Mi s-a parut interesanta reteta si mi-am propus sa o incerc. Nu mi-a parut rau.
Ingrediente: 1 blat de tort (home made sau din comert - eu am facut un blat din 5 oua), sau foi de prajitura din comert,
250 g mascarpone,
100 g turta dulce,
200 ml frisca lichida,
100 g iaurt,
1 lamaie,
50 g zahar,
100 g ciocolata de menaj (eu am topit niste omuleti de ciocolata),
20 g unt.
Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la 170 de garde, cca 30 de minute (pentru siguranta faceti testul scobitorii). L-am scos apoi la racorit pe un gratar.
Intr-un vas am amestecat iaurtul cu mascarpone, zeama de lamaie si zahar (nu am pus chiar toata zeama de la o lamaie), pana am obtinut o crema omogena.
Turta dulce am taiat-o bucatele mici, dupa care am amestecat-o cu crema mascarpone.
Am incorporat mai apoi si frisca lichida, batuta.
Am amestecat usor.
Pentru topping am topit untul intr-o craticioara, la baine marie, am adaugat si ciocolata (rasa) si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma.
Blatul l-am taiat in trei.
Eu am ales sa-l insiropez (am folosit niste cappuccino).
Am montat tortul pe un platou: felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat, 1/3 din crema, felie de blat; am imbracat tortul cu restul de crema si am decorat cu bucatele de turta dulce. Peste tort am turnat toppingul de ciocolata.
Mmmm...ce bunatate de tort!!!Yumyy!
RăspundețiȘtergereUn tort de exceptie, foarte apetisant !
RăspundețiȘtergereUn An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereSuper reteta si mai ales rezultatul final...
RăspundețiȘtergere