- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 13 octombrie 2014
Salată cu ton şi năut
Scurt si la obiect :))
Imbratisarea virtuala a lunii octombrie merge la bucataras Rocsi. Dintre multele retete postate pe bucataras, dar si pe blogul propriu am ales aceasta salata, delicioasa si usor de preparat. Multumesc, Rocsi, pentru reteta! Sunt cu ochii pe tine ;)
Luna aceasta imbratisarile le colectioneaza Aura.
Ingrediente:
1 cutie naut (am avut de la prietenii de la SunFood),
300 g ton, maruntit, in ulei (am avut eu, Rocsi a folosit ton in suc propriu),
5-6 linguri porumb,
1 ardei kapia,
sare, piper, zeama de lamaie,
patrunjel (nu am mai pus).
Am scurs nautul de zeama, la fel si porumbul, si tonul de ulei, le-am pus intr-un bol.
Ardeiul, spalat si curatat de seminte, l-am taiat bucatele.
Am amestecat ingredientele, (puneti si patrunjelul taiat fin), am potrivit gustul de sare si piper, am asezonat cu zeama de lamaie, am pus si niste ulei (ori cel scurs din conserva, ori ulei de masline, cum doriti). Am dat putin la rece.
Rocsi a servit salata sa pe felii de rosii, eu am prezentat-o pe felii de paine.
Delicioasa, multumesc, Rocsi!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Simpla si delicioasa salata asta, asa cum imi place mie!
RăspundețiȘtergereOh I can eat a couple of these.. So tempting
RăspundețiȘtergere