- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 11 octombrie 2015
Chinezoaica
... sau prajitura chinezeasca. Cu drag, pentru cititorii blogului, carora le dedic acest deliciu, la care atasez si o poza plina de soare, ca tot se puse pe nins afara :) Tuturor le transmit o imbratisare virtuala si le multumesc pentru faptul ca-mi urmaresc ispravile culinare.
Aceasta este o postare din seria "Virtual Hug", provocare a carei gazda sunt, luna aceasta.
Ingrediente: 200 g unt,
6 oua,
300 g zahar,
200 g nuca macinata,
100 g faina,
1 plic praf de copt,
2-3 linguri cacao,
esenta de vanilie,
ciocolata.
Mod de preparare:
Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie.
Mixam bine pentru incorporare.
Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se incorporeaza in coca obtinuta anterior.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 de grade, pana coca se desprinde de marginea tavii (cca 20 de minute).
Separat mixam galbenusurile cu 100 g zahar. Cand blatul e aproape copt (dupa cele 20 de minute) scoatem tava din cuptor si glazuram prajitura cu crema de galbenus.
Coacem inca 8-10 minute, pana se intareste glazura. Lasam tava putin in cuptor dupa ce oprim aragazul, apoi radem peste prajitura calda ciocolata. Cata doriti.
Cand se mai raceste se poate taia, dupa preferinte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu