E prima oară când testez acest preparat și pot spune că sunt foarte mulțumită de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii și legume. Textura sa poate varia; eu am pregătit o variantă mai grosieră.
Despre chutney ne povestește Radu Popovici
Ingrediente:
2 cepe,
150 g zahăr brun,
100-120 ml oțet,
1 kg mere și pere,
Pentru nota picantă:
1-2 ardei iuți,
1 bucatica de ghimbir,
1 cățel de usturoi,
3 linguri ulei de măsline,
1 foaie de dafin,
sare, dupa gust,
1 praf de scorțișoară,
1 varf de cuțit de turmeric,
un praf de piper, daca doriți..
Pregătești mai întâi fructele, pe care le cureți de coajă și le tai cuburi de cca 1 cm.
Toci ceapa, tai cât de mărunt poți ghimbirul și usturoiul.Tai fâșii subțiri ardeii iuți.
Călești ceapa tocată în uleiul încins, câteva minute, până devine translucidă. Adaugi ardeii, ghimbirul și usturoiul și mai călești puțin.
Adaugi fructele, zahărul și oțetul și pui și 1/2 pahar cu apă. Lași să dea în clocot, amestecând din când în când.
Când începe să se îngroașe adaugi scorțișoara, turmericul și sarea, eventual puțin piper. Amesteci și mai lași să scadă lichidul; după cca 30 de minute verifici consistența și oprești focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu