- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 12 februarie 2012
Melcișori de pizza
De ceva vreme incoace pregatesc in fiecare luna una-doua retete pentru provocarea "Dulce Romanie", o idee lansata in blogosfera de Mihaela. In noiembrie, anul trecut, am avut onoarea de a gazdui aceasta provocare.
In aceasta luna e randul lui Vio.
Prima reteta pe care am pregatit-o pentru provocare e una cu drojdie. Nu e ceva deosebit, dar e o reteta rapida, arhicunoscuta, cu care nu prea ai cum sa dai gres. Ok, nu ma mai intind la povesti, nu sunt deloc in forma :(
Melcisori de pizza (idei dragute gasiti pe blogul Laurei Sava, si nu numai).
Ingrediente:
cca 400 g faina,
drojdie cat o nuca,
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,
200 ml apa (lapte),
4-5 linguri ulei,
salam, 1 gogosar, branza, 2-3 linguri bulion, oregano,
1 ou.
Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul.
Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.
Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.
Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime.
Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut.
Ii dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca.
O duminica frumoasa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Absolut deliciosi!!!!!!!!o duminica frumoasa !
RăspundețiȘtergerefoarte frumosi au iesit! o duminica cat mai placuta iti doresc
RăspundețiȘtergereFiica-mea adora acesti melcisori,o variatuine foarte buna pentru pizza!
RăspundețiȘtergereMmm, pizza e printre preferatele mele!Tare buni!Pup!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place!!!!
RăspundețiȘtergereTare buni trebuie sa fie. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte buni! Pupici
RăspundețiȘtergereHmmm o bunatate!! Gata, facem schimb, eu iti dau melcisori cu stafide , postat azi si in schimb ma servesc cu un melcisor de al tau! pup!
RăspundețiȘtergereDeliciosi melcisorii tai!!!Imi plac tare mult:)Pupici:X
RăspundețiȘtergereCe bine arataaaa ! Trebuie sa-i fac si eu copiilor neaparat.Ma bucur tare mult ca vii cu ei la provocare, prevad o parada pe cinste luna asta !
RăspundețiȘtergereTe astept si la concursul sun Food aflat in desfasurare pe blog .Pupici !
mmmm neaparat trebuie incercati!!Arata ff bine!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereDe cand nu am mai papat melcisori !!!! Tare mi-e pofta !!
RăspundețiȘtergere