miercuri, 2 iunie 2010

Tort cu visine si iaurt

Mai intai vreau sa va spun ca am primit multe premii, de la Anca, de la Just me, de la Micul si de la Lenuta. Am scris despre ele aici. Mii de multumiri fetelor!!

Va scriu repede o reteta pusa in practica de curand, e vorba despre un tort. Cu visine, cu iaurt...
Ingrediente:
Pentru blat (realizat dupa metoda Laurei Adamache) am folosit:
4 oua,
120 g zahar,
100 g faina,
10 g cacao,
3 linguri nuca macinata,
un praf de sare.
Pentru crema am folosit:
400 g iaurt,
150 g zahar,
2 plicuri gelatina,
400 ml frisca.
Am mai avut nevoie de visine si de un plic de Tort Jelee (Dr. Oetker).

Cam asa arata tortuletul, nu am mai facut poze pas cu pas, fiind in criza de timp.



Ok. Ouale le-am mixat bine de tot cu zaharul (si praful de sare), vreo 25 de minute; am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, nuca, treptat, si am amestecat usor, cu lingura de lemn pentru incorporare.
Am copt blatul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 30 minute.

Pana s-a racit blatul am amestecat iaurtul cu zaharul, si gelatina (hidratata 10 minute si apoi incalzita la bain marie pana s-a lichefiat); am dat amestecul la frigider cat am batut frisca. Am amestecat apoi frisca batuta cu compozitia de iaurt.
Am turnat totul peste blatul racit (si pus pe platoul de servit, impreuna cu inelul detasabil, de la forma de tort).
Am dat la rece, circa o ora. Am pus peste crema visinele, dupa care am turnat jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.
Am dat iar la rece tortul, pentru inca 3 ore. Am inlaturat inelul detasabil si l-am servit.



Iata inca cateva instantanee...





4 comentarii:

  1. Ce buuuun!!!Si eu am facut duminica(cu diferenta ca eu am pus mascarpone in loc de frisca)dar nu l-am postat pentru ca ornatul meu lasa de dorit si nu mi-a placut cum arata!!!Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte, foarte bine arata, si apetisant de numai.
    Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc!!
    @ Judy, daca e bun atunci cu siguranta va disparea repede din farfurie, deci, ce mai conteaza cum arata? ;) Tare as vrea sa incerc si varianta cu mascarpone...
    @ Micule, multumesc frumos! O zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmmmm, apetisant, eu foarte mult iubesc visina in deserturi , sant sigura c e tare delioas tortuletul, abia astept sa apara :)

    RăspundețiȘtergere