Cat de curand ne vom apuca de pus muraturi. Pana acum am pus doar castraveti in otet, fara numar, fara numar :)) Urmeaza gogosarii, conopida... Abia astept ;)
Fotografiile acestea sunt facute anul trecut. Sa stiti ca folosesc aceeasi reteta si la castraveti, si la ardeii iuti, nu am avut probleme de niciun fel, au stat foarte bine.
Iata aici o poza cu legumele pe care le-am folosit anul trecut:
Solutia pe care eu o folosesc la acest tip de conserve este urmatoarea (mentionez ca folosesc o reteta de-a cumnatei mele):
la 1 litru de apa masor 250 ml otet,
200 g zahar,
1 si 1/4 lingura sare mare,
1 lingura miere,
2-3 foi dafin, piper boabe, mustar boabe, enibahar (astea le pun din ochi...).
Toate acestea le fierb, circa 10 minute, cat sa clocoteasca putin.
Gogosarii, fie ca-i las intregi, fie ca-i tai sferturi, ii spal, ii curat de cotoare si seminte. Anul trecut al meu sot a vrut sa-i umplem (noi punem impreuna muraturile); i-am umplut cu buchetele de conopida si cu boabe de struguri, cate un disc-doua de morcov si telina. Am avut totusi si borcane cu gogosari taiati, buchetele de conopida, morcov, telina (taiate felii).
Am asezat cu grija gogosarii in borcane...
... si am turnat peste ei solutia pregatita, calda, fierbinte chiar. Leg borcanele cu celofan si sfoara.
Daca pregatesc castraveti torn solutia calduta iar borcanele le sterilizez cam 30 de minute, la foc potrivit, pana isi schimba un pic culoarea castravetii.
foarte frumos arata gogosarii tai !
RăspundețiȘtergere