- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
vineri, 24 iunie 2011
Tort cu brânză și căpșuni
De la inceput vreau sa va spun ca nu prea-s multumita de fotografii, dar, na, macar tortul a fost bun.
Am primit de la vecina niste branzica proaspata... am vrut s-o consum si altfel, asa a aparut pe masa noastra un tortulet ce a avut succes, mai ales la fete :D
Reteta e din Practic.
Ingrediente: un blat facut din 4 oua, dupa reteta de aici,
2 pliculete de gelatina,
400 g capsuni,
500 g branza dulce,
250 g iaurt,
80 g zahar (eu am pus un pic mai mult, capsunile erau destul de acrisoare),
2 plicuri zahar vanilat,
500 ml frisca.
Capsunile le-am impartit in trei: am oprit cateva pentru decor, 150 g le-am blenduit, 150 de grame le-am tocat cuburi.
Branza de vaci, iaurtul, zaharul si zaharul vanilat le-am pus intr-un bol mai mare...
... si le-am amestecat.
Am batut frisca; am oprit cateva linguri de frisca pentru ornat.
Am hidratat gelatina si am dizolvat-o la bain-marie. Astfel pregatita am pus-o in crema de branza.
Am impartit compozitia de branza in doua: in jumatate am pus piureul de capsuni...
... cuburile de capsuni si jumatate din cantitatea de frisca.
In celalalt bol cu crema de branza am pus restul de frisca.
Am montat tortul asa: pe platou am asezat blatul (am uitat sa-l insiropez, pacat!), am asezat inelul formei de tort si am turnat intai compozitia cu capsuni, apoi cea ramasa alba. Am dat la rece cateva ore (4).
Am scos inelul, am uns marginile tortului cu frisca, am aruncat cateva ornamente cu cacao pe laterale, am pus niste capsuni peste tort, am feliat, am mancat...
Iata alte doua instantanee. Va las, plec la sanziene :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
excelent, tare mult imi place!
RăspundețiȘtergereTe pup.
O zi frumoasa!
combinatia de fructe si brinza e mereu invingatoare!:)
RăspundețiȘtergerefoarte delicos si racoritor.care e felia mea?pupici multi
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place tortul, intr-adevar a fost foarte bun.
RăspundețiȘtergereSuper....parca-i simt gustul racoritor....mmmmmm!!!!
RăspundețiȘtergereMmmm,ce bine arata!Asa "pufos" pare amestecul de brînza!
RăspundețiȘtergereSi eu am facut crema de branza cu capsuni. E delicioasa si tortul nemaipomenit de gustos. pupici
RăspundețiȘtergereArata minunat.Am salvat reteta .Mersi.o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereWow that was odd. I just wrote an extremely long comment
RăspundețiȘtergerebut after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing
all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog!
My site: Work from home
I truly love your blog.. Great colors & theme. Did you make this website yourself?
RăspundețiȘtergerePlease reply back as I'm attempting to create my own personal blog and would love to find out where you got this from or just what the theme is named. Thanks!
Feel free to visit my blog :: how to make iphone apps