duminică, 3 martie 2013

Prăjitură cu stafide și scorțișoara

by Horia Varlan.

In sfarsit a inceput si luna martie! Va doresc tuturor o primavara frumoasa si calda! Pe post de martisor va propun o prajiturica delicioasa, de post; e din cartea lui Horia.

DSC05649

Ingrediente:

3 cani faina,

1 cana ulei de floarea soarelui,

1 cana sifon/apa minerala,

1 cana zahar tos,

2-3 lingurite stafide (eu am pus un pic mai mult),

1/2 esenta de rom,

coaja de la 1/2 portocala,

2 linguri zeama de portocala,

1 praf de copt,

1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita pentru pudrat,

1 praf de sare,

3 linguri zahar pudra.

DSC05652

Mai intai punem stafidele la inmuiat cca 30 de minute, intr-un pahar cu apa calduta si esenta de rom. Incingem cuptorul, la 170 de grade.

Amestecam sifonul cu uleiul, scortisoara, sarea, zaharul si apoi adaugam faina amestecata cu coaja de portocala, stafidele (scurse) si praful de copt stins in zeama de portocala. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei.

Coacem timp de 35-40 de minute (testati prajitura cu o scobitoare).

Dupa ce se racoreste prajitura o portionam, o pudram cu scortisoara si zahar pudra.

DSC05653

DSC05654

DSC05656

Sa auzim de bine!

5 comentarii:

  1. Buna Xandrinne. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  2. tre sa fie tare buna, la cum arata!!!:P

    RăspundețiȘtergere