duminică, 9 februarie 2014

Mug cake



Reteta am vazut-o la Diaconta, de pe bucataras.ro si mi-a placut foarte mult; am facut mici modificari.





Ingrediente:
2 linguri faina,
1 lingura nuca macinata (sau migdale macinate, eu nu am avut),
2 linguri cacao,
2 linguri zahar,
1 lingurita praf de copt,
1 praf de sare,
1 ou,
2 linguri ulei,
2 linguri lapte/iaurt,
esenta de vanilie,
zmeura.



Amestecam intai faina, nuca, cacaua, sarea, praful de copt; amestecam si oul cu zaharul, laptele si uleiul. Peste acest amestec punem ingredientele uscate, amestecam bine, adaugam vanilia.
Turnam compozitia obtinuta in cani (le umplem pe jumatate), adaugam niste zmeura si introducem canile in cuptorul cu microunde, 2 minute la 800 W (sau 3 minute la 700 W).
Eu am folosit si niste forme de briose, totusi mai pufoase au fost checuletele coapte in cana.

4 comentarii:

  1. rapida si delicioasa prajitura asta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine, o combinatie reusita!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pufosenii rapide!! Dar zmeura ta e proaspata, le-ai facut asta-vara, huh? Mai am si eu vreo 100 de retete din ultimii doi ani pe care nu am ajuns sa le postez...Si nici nu cred ca o sa le mai postez, fiindca fotografiile sunt slabe..Iar de refacut...Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  4. wowwwww...niste pufosenii delicioase, apetisante, racoroase, proaspete si pe care le-as manca din prima fara sa rasuflu, excelente ;)

    RăspundețiȘtergere