- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 3 februarie 2014
Prăjiturelele zânelor
Recent am gasit pe net un articol al unei reviste online in care era vorba despre aceste prajiturele ale zanelor, marca Jamie Oliver; curiozitatea m-a dus AICI. Desigur, nu am rezistat tentatiei si le-am incercat; nu mi-a parut rau deloc :)
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Aluat: 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
225 g zahar tos,
4 oua,
225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
coaja rasa a unei lamai.
Glazura de fructe:
50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
150 g zahar pudra.
Decor: 50 g fructe.
Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.
Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 de minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.
Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.
Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.
Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.
Decoram cu fructe.
P.S. Daca pregatiti muffins/cupcakes, aveti timp sa participati, pana pe 15 februarie, la concursul lui Mimmi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
vreau si ioooo....
RăspundețiȘtergere