- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 26 mai 2014
Gem de mure
Vara trecuta am facut o dulceata de afine; cu aceasta ocazie am luat si cateva mure, nu multe (erau pe terminate), dar am reusit sa pun cateva la congelator si sa umplu cateva borcanele cu gem.
Am folosit 800 g mure si cca 500 g zahar. Am presarat fructele spalate si scurse cu zaharul si am uitat de ele ceva timp, sa-si lase zeama.
Apoi le-am pus la fiert, amestecand din cand in cand, pana s-a legat gemul. Tot din cand in cand am strans, cu grija, spuma formata.
Am pus gemul fierbinte in borcane curate si uscate (punand un lama unui cutit sub borcan), pe care, dupa ce le-am pus capacele, le-am asezat 15 minute intoarse cu capacul in jos. Apoi le-am tinut acoperite cu o paturica, pana s-au racit bine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mi-ar place asa ceva in camara mea ;)
RăspundețiȘtergereDelicioasa, trebuie sa incepem seonul!
RăspundețiȘtergere