luni, 22 decembrie 2014

Chec aperitiv



E de fapt o compilatie: ce am avut in caietul de retete, ce am mai gasit pe net... in final a iesit un chec bun, a carui textura mi-a placut mult.




Ingrediente: 4 oua,
150 g faina,
3 linguri smantana,
100 ml lapte,
2 linguri ulei,
1 plic praf de copt,
200 g cascaval,
200 g salam/carne fiarta,
ardei gras rosu (optional),
sare, piper, dupa gust (tineti cont si de restul ingredientelor).

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul.

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam.

Inglobam in aluat cascavalul, carnea/salamul si ardeiul taiat (nu foarte marunt). Amestecam cu grija.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem checul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos deasupra (faceti testul scobitorii, pentru siguranta).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu