- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 1 decembrie 2014
Tort cu ananas
Iar o reteta care asteapta sa fie postata de asta vara... este vorba despre un tort racoros, cu ananas de la SunFood.
Aceasta reteta este o improvizatie, trebuia sa fac ceva cu ananasul primit... iata ce a iesit:
Ingrediente:
400 g iaurt,
250 g ananas, din conserva, zdrobit,
2 pliculete gelatina,
100 g zahar,
400 g smantana, batuta cu zahar dupa gust,
piscoturi, zeama de la compotul de ananas.
Hidratam gelatina, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 15 minute, dupa care o punem la bain marie, pana se lichefiaza (atentie, nu se fierbe!).
Amestecam iaurtul cu ananasul zdrobit (si scurs de zeama), cu zaharul, cu smantana batuta. Incorporam si gelatina. Amestecam cu o spatula, pana omogenizam compozitia.
Pe un platou asezam inelul formei detasabile de copt, formam baza tortului din piscoturi; insiropam usor piscoturile cu zeama de compot.
Deasupra turnam compozitia cu iaurt, nivelam si dam la rece, minim 3 ore.
Inlaturam inelul. Eu am presarat peste tort niste biscuiti sfaramati.
Tortul a fost chiar bun, pana si cea mica, care e mai selectiva, l-a apreciat :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu