- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
vineri, 24 iulie 2015
Bile cu rom
Am facut si eu bile cu rom, la Craciun; cum nu am reusit sa postez rezultatul pana acum nu e chiar mare bai daca intr-o zi fierbinte de vara scriu o reteta care imi aminteste de cat de frig era asta iarna :))
Ingrediente:
Aluat: 4 oua,
100 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
100 g faina,
20 g cacao,
1 lingurita rasa praf de copt.
Umplutura: 4 plicuri glazura ciocolata neagra Dr. Oetker,
125 ml rom,
100 g gem portocale/caise,
1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Batem spuma ouale, cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, cateva minute, pana isi maresc volumul. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt; mixam scurt, pentru incorporare.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cca 12 minute.
Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie de copt, il rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.
Pregatim un plic de glazura conform indicatiilor de pe plic.
Maruntim blatul, grosier, intr-un vas si adaugam deasupra romul, gemul, esenta si glazura topita. Omogenizam compozitia si o lasam la rece cca o ora.
Din compozitie formam niste bile de marimea unor nuci si le lasam la frigider 1 ora.
Pregatim restul de glazura. Trecem bilele formate prin aceasta si le lasam pe o hartie de copt, sa se intareasca.
Se pot pastra la frigider cel mult doua saptamani.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
singura carcoteala...mai mult rom! :))
RăspundețiȘtergere