joi, 19 septembrie 2013

Frigărui

DSC08437

Scriu pe fuga: a inceput (brr) scoala, eu inca sunt in perioada aceea de acomodare... si mereu pe fuga, nimic nu se poate face in tihna...

Am avut comanda de frigarui, intr-o zi; ce sa fac, pot comenta? Nu de alta, si eu mananc cu placere :)

duminică, 15 septembrie 2013

Rulouri de vinete cu sos grecesc de roşii

DSC08800

Nici nu mai stiu pe ce site am gasit reteta aceasta; am pus-o in practica, si pot sa va spun ca mi-a placut foarte mult sosul de rosii.

joi, 12 septembrie 2013

Pateuri cu cremă de brânză şi roşii

DSC08701

Pe blogul Bucatareselor vesele gasiti o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.

joi, 29 august 2013

Tort cu cremă de brânză și jeleu de zmeură

DSC07689

Special pentru Diana si provocarea lunii august "Dulce Romanie". O reteta cu arome de vara, de vacanta; vacanta e pe sfarsite, dar inca simt in nari parfumul zmeurei delicate, culeasa cu sacrificii (a se citi zgarieturi :D).

DSC07695

Pot sa va spun ca am savurat un tort delicios, racoros; yum!

Ingrediente: Blat: 4 oua,

120 g zahar,

100 g faina,

20 g cacao,

esenta de vanilie, un praf de sare.

Crema: 1 cutie (150 g) crema de branza, "Ceva Fin Cremos cu smantana",

4-5 linguri zahar,

200 ml frisca

1 plic gelatina,

100 g zmeura

Jeleu: 200 g zmeura,

4 linguri zahar

DSC07686

Pentru blat mixam bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, cca 20 de minute. Incorporam usor, in trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit il asezam pe un platou, asezam in jurul lui inelul formei detasabile in care am copt blatul; daca doriti il puteti insiropa, eu asa am facut. Am folosit putina zeama de compot.

Hidratam gelatina, 10 minute, in apa rece (punem apa peste gelatina cat s-o acopere), dupa care o topim pe bain marie si o lasam la racit doua minute. Amestecam crema de branza cu zaharul, mixam frisca; incorporam gelatina in crema de branza si apoi frisca, amestecam cu grija. Incorporam, tot cu grija, zmeura. Turnam crema peste blat, nivelam usor, presaram deasupra niste zmeura si dam la rece, cca 3 ore.

Fierbem 200 g zmeura cu 4 linguri de zahar. Dam cateva clocote, cat sa se inchege putin siropul format. Punem zmeura intr-o sita si separam pulpa si sucul de samburei; turnam jeleul racorit peste tort si mai dam putin la rece. Dupa cum se vede jeleul nu s-a intarit ca cel cumparat din comert, dar, in cazul meu, tocmai asta era ideea :)

DSC07693

Desigur, inainte de a servi tortul, inlaturam inelul detasabil :D

DSC07688

DSC07694

luni, 26 august 2013

Salată de roșii

DSC08567

In week-end am muncit un pic si am reorganizat blogul: cred ca se ajunge mai usor la retetele mele :) Sper sa fie pe placul vostru ce am mesterit zilele astea. Deoarece am stat mult cu ochii pe monitor, fac o pauza de blogger azi si va las o reteta simpla. Fara multe alte cuvinte: favorita mea :)

In plus, sunt norocoasa, in sensul ca toate ingredientele pentru aceasta salata provin din gradina proprie.

Pentru o salata delicioasa am folosit cateva rosii (yum!),

1 ceapa (alba/rosie, cum se nimereste),

o mana buna de patrunjel,

cateva frunze de busuioc,

sare, piper,

putin ulei,

zeama de lamaie (dupa gust).

DSC08561

Modul de pregatire este extrem de simplu (seamana cu (re)descoperirea mersului pe jos :D): feliem rosiile, taiem ceapa julienne, taiem patrunjelul si busuiocul, le amestecam cu grija, asezonam cu sare si piper, dupa gust, stropim cu putin ulei (eu pun si un pic de zeama de lamaie, ca-mi place). Si... gata.

DSC08565

Asta asa, ca sa vedeti de unde iau rosiile :)

P.S. Nu o uitati pe Diana si a ei provocare "Dulce Romanie".

duminică, 25 august 2013

Torturi
DSC06479
Blat de post cu Coca Cola
Blat de tort by Laura Adamache
Blat de tort cu nuci
Șarlotă cu zmeură și ciocolată
Tort ”fiert”
Tort Amandina
Tort ”Catifea roșie” cu căpșuni
Tort cremos cu mere și frișcă
Tort cu ananas
Tort cu blat din albuș
Tort cu brânză și căpșuni
Tort cu brânză și căpșuni reloaded
Tort cu caise
Tort cu ciocolată
Tort cu ciocolată, vișine, nucă, frișcă...
Tort cu cremă de brânză şi jeleu de zmeură
Tort cu cremă de brânză şi piersici
Tort cu cremă de iaurt
Tort cu cremă de iaurt şi ness
Tort cu cremă de lapte condensat
Tort cu cremă de ness
Tort cu căpșuni
Tort cu două blaturi
Tort cu dulceață de căpșuni
Tort cu iaurt și piersici
Tort cu mascarpone și turtă dulce
Tort cu mascarpone şi zmeură
Tort cu ricotta şi mousse de fructe de pădure
Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de vișine
Tort cu mousse de zmeură
Tort cu nuci
Tort cu nuci, fără făină
Tort cu piersici și căpșuni
Tort cu piersici și căpșuni II
Tort cu rodii și smântână
Tort cu trei tipuri de mousse
Tort cu vișine și iaurt
Tort cu zmeură și vișine și blat cu nuci
Tort de ciocolată
Tort de mere
Tort de portocale
Tort de înghețată cu vișine și ciocolată
Tort de sărbatori
Tort diplomat
Tort egiptean by Amalia
Tort de șampanie
Tort spumă de ciocolată cu frișcă
”Ziua bărbatului”
Tort Kodrit Kadir by Sabina
Tort rapid cu căpșuni
Tort rapid cu zmeură
Torturi
DSC06479
Blat de post cu Coca Cola
Blat de tort by Laura Adamache
Blat de tort cu nuci
Șarlotă cu zmeură și ciocolată
Tort ”fiert”
Tort Amandina
Tort ”Catifea roșie” cu căpșuni
Tort cremos cu mere și frișcă
Tort cu ananas
Tort cu blat din albuș
Tort cu brânză și căpșuni
Tort cu brânză și căpșuni reloaded
Tort cu caise
Tort cu ciocolată
Tort cu ciocolată, vișine, nucă, frișcă...
Tort cu cremă de brânză şi jeleu de zmeură
Tort cu cremă de brânză şi piersici
Tort cu cremă de iaurt
Tort cu cremă de iaurt şi ness
Tort cu cremă de lapte condensat
Tort cu cremă de ness
Tort cu căpșuni
Tort cu două blaturi
Tort cu dulceață de căpșuni
Tort cu iaurt și piersici
Tort cu mascarpone și turtă dulce
Tort cu mascarpone şi zmeură
Tort cu ricotta şi mousse de fructe de pădure
Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de vișine
Tort cu mousse de zmeură
Tort cu nuci
Tort cu nuci, fără făină
Tort cu piersici și căpșuni
Tort cu piersici și căpșuni II
Tort cu rodii și smântână
Tort cu trei tipuri de mousse
Tort cu vișine și iaurt
Tort cu zmeură și vișine și blat cu nuci
Tort de ciocolată
Tort de mere
Tort de portocale
Tort de înghețată cu vișine și ciocolată
Tort de sărbatori
Tort diplomat
Tort egiptean by Amalia
Tort de șampanie
”Ziua bărbatului”
Tort Kodrit Kadir by Sabina
Tort rapid cu căpșuni
Tort rapid cu zmeură
Prăjituri
DSC05791
”Valentine”
Bloomin brilliant brownies by Jamie Oliver
Chec cu cacao și smântână
Chec din albușuri
Cheesecake
Cheesecake cu fructe de pădure
Oreo cheesecake
Chinezoaica
Clafoutis cu prune
Clafoutis cu vișine by Alison
Floare de cais
Lemon bars
Lemon drizzle cake
Negresă
New York cheesecake
Pandișpan aromat cu glazură de lămâie
Pavlova
Prăjitură ”Noapte de iarnă”
Prăjiturele pentru Crăciun
Prăjituri pentru Crăciun
Prăjitură ”moldovenească” cu nucă și vișine
Prăjitură cu cacao
Prăjitură cu ciocolată
Prăjitură cu ciocolată și piersici
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie
Prăjitură cu cremă de vanilie
Prăjitură cu două blaturi
Prăjitură cu foi și cremă cu cacao
Prăjitură cu iaurt și fulgi de cocos by Laura Sava
Prăjitură cu mac și nucă de cocos
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere by Lili
Prăjitură cu mere și nuci
Prăjitură cu ness
Prăjitură cu nucă de cocos și bezea de cacao
Prăjitură cu nuci
Prăjitură cu pepene galben
Prăjitură cu prune și cacao
Prăjitură cu prune și struguri
Prăjitură cu smochine
Prăjitură cu vișine și iaurt
Prăjitură cu vișine și cireșe
Prăjitură ”deșteaptă” cu ciocolată
Prăjitură marmorată cu cireșe
Prăjitură Rafaello
Prăjitură Raffaello by Bucataresele vesele
Prăjitură rapidă
Prăjitură ”Mimoza”
Prăjitură... cu de toate
Prăjitură Snickers
Ruladă cu banane
Ruladă cu banane (buturugă)
Ruladă cu cremă de cacao
Ruladă cu cremă de căpșuni
Răsturnată cu pere
”Sandwich Victoria”
Snickers