luni, 18 aprilie 2011

Tort de Florii


Am improvizat rapid un tortulet, fiind in criza de timp. Pentru blat am folosit reteta de aici. Am copt blatul intr-o forma rotunda, cca 45 de minute, pana a trecut testul scobitorii.

L-am taiat in doua.


Pentru crema si glazura am folosit o cutie de 200 ml de frisca vegetala si o ciocolata de post (100 g), Novatini amaruie parca era...
Am incalzit 100 ml de frisca si am topit in ea jumatate de ciocolata. Am dat la rece, vreo doua ore, timp in care am facut diverse alte chestii.
Am mixat apoi frisca cu ciocolata si pentru ca blatul meu ca crescut mult si bine m-am decis sa inlatur capacul; l-am faramitat si l-am adaugat cremei.


Ok. Blatul taiat l-am insiropat (apa, zahar, esenta de rom)...
Am incalzit si restul de frisca, am topit in ea cealalta jumatate de ciocolata; am turnat glazura astfel obtinuta (parca la Laura Adamache am remarcat acest procedeu).


Aici m-a chinuit talentul; ca sa fiu mai cu mot am chinuit, la randul meu, niste bombonele sugus - le-am zapacit pana mi-au iesit niste floricele.


Am dat tortul la rece.


Am avut rabdare pana a doua zi. Nici acum nu stiu cum de-am reusit asta :)


Chiar bun la gust. Aspectul... hmm, se putea si mai bine.

15 comentarii:

  1. Arata foarte bine sectiunea si cred ca a fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Livia, intr-adevar a fost foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte suculent.Ador prajiturile cu textura asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cioc, cioc,cioc.........dau un premiu , tu imi dai o felie de tort?
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata! Foarte ciocolatoasa! Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc tuturor!
    Medi, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine... delicios...
    Un premiu te asteapta pe blogul meu!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super arata si cu siguranta e si foarte bun.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un premiu oferit din inima- te asteapta pe blogul meu!
    Sarbatori cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Prajitura mea preferata,cu multa ciocolata!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc tuturor!
    O sa ma prezint pentru premii.

    RăspundețiȘtergere
  12. SPUNE-MI TE ROG CARE FRISCA E DE POST???

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu o cumpar de la Metro, nu ii stiu exact denumirea, stiu doar ca la ingrediente nu are nimic care sa contina lapte sau altceva de genul acesta; o cutie de 1 l costa in jur de 10 lei.

    RăspundețiȘtergere