duminică, 17 februarie 2013

Prăjitură cu smochine

DSC05385 DSC05389 O vazusem la "Cireasa de pe tort", prezentata de Magda Catone; din pacate nu am apucat atunci sa scriu si reteta. Cat de bucuroasa am fost cand am gasit-o pe blogul Anei, caci tare mult mi-am dorit s-o incerc! Zis si facut, mai ales ca deja luasem niste smochine, de la Carrefour, in ideea ca voi face ceva cu ele. Am ales sa injumatatesc cantitatile, nefiind sigura de ce va iesi, desi aveam deja doua modele. Nu am nimerit tava de copt, am folosit una cam prea mare si prajitura nu a iesit foarte inalta... Dar, tare gustoasa! Ingrediente: 1 si 1/2 cana faina, 1 si 1/2 cana zahar, 1 si 1/2 cana gris, 1 plic zahar vanilat, 12 smochine, zeama de la un compot mare de prune (eu am folosit din cel facut in casa), 1 pachet de unt si inca putin pentru uns tava, esenta de rom. Am amestecat intr-un bol faina, cu zaharul, grisul si zaharul vanilat. DSC05375 Intr-un alt bol am amestecat smochinele taiate in patru cu zeama de compot si esenta de rom. DSC05377 Am topit untul. Intr-o tava unsa cu unt am pus mai intai jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, am pus fructele cu zeama de compot... DSC05380 ... apoi restul de amestec de faina, gris si zahar; am turnat mai apoi untul topit. DSC05382 Am copt apoi prajitura cca 30 de minute, la 180 de grade. DSC05383 Am cam asteptat-o cu emotie :D DSC05391 Excelenta!!

12 comentarii:

  1. De cand vroiam eu reteta asta ....vazusem si eu emisiunea , dar nu am retinut reteta. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa fie tare buna in combinatia asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca a fost neaipomenita cu smochine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador smochinele, abia aștept vara să se coacă!

    RăspundețiȘtergere
  5. fara oua si se leaga compozitia? as dori sa o incerc si eu, sigur nu are oua.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fara oua :) Si eu am fost sceptica, pana am testat-o. Mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc pentru vizite si comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta reteta. N-ar merge si cu smochine semi-uscate?

    RăspundețiȘtergere
  9. the figs are bursting with flavors and I bet your cake is so deliciously moist. Well done.

    RăspundețiȘtergere
  10. wow..............cu smochine.............ce buna trebuie sa fie.
    o primavara cu soare pe cer si in suflet!

    RăspundețiȘtergere