duminică, 17 ianuarie 2021

Sărățele

 


Sunt un mare fan sărățele. Aș mânca dimineața, la prânz și seara :) Fără oprire... V-ați lămurit, sper, cât de mult îmi plac :))

Am încercat recent rețeta Simonei Callas. Cu succes :)

Am avut nevoie de:

350 g făină,

1 linguriță rasă praf de copt,

1 linguriță sare,

100 g unt rece tăiat cuburi,

100 g cașcaval ras pe răzătoarea fină,

100 g smântână fermentată, 20-25% grăsime,

1 ou mare și încă unul pentru uns,

chimen, mac, susan.


Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos.
Am adăugat oul și smântâna, apoi am încorporat și cașcavalul.
Am obținut un aluat elastic și nelipicios, pe care l-am înfășurat în folie alimentară și l-am dat la frigider. Îl țineți minim 1 oră. Eu l-am lăsat la rece peste noapte.


După ce am scos aluatul din frigider și am înlăturat folia, am întins o foaie de aluat, de cca 5 mm grosime, pe masa presărată cu puțină făină. Am decupat bețișoare, de cca 10 cm lungime și 1 cm lățime, pe care le-am așezat în tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Le-am uns cu ou bătut și am presărat chimen, mac și susan.


Am copt sărățelele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, cam 15 minute (sau până se rumenesc frumos). După ce se răcoresc le puneți într-un recipient etanș, pentru a se menține fragede și crocante.




Yummy!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu