:D
Iar tort :))
Si iar m-au lasat acumulatorii... Am doar cateva fotografii :(
Blatul l-am facut din 6 oua, 150 g zahar, 100 g ciocolata, 50 g unt, 200 g faina, esenta de vanilie. Optional, puteti pune si 150 g nuca macinata.
Untul l-am frecat cu spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare, ciocolata topita, esenta de vanilie dar si un praf de sare. Toate astea le-am amestecat mai apoi cu un tel, timp de 15 minute la bain marie.
Am incorporat faina si mai apoi albusurile batute spuma (in aceasta etapa am folosit o lingura de lemn si am amestecat usor, pana s-au incorporat albusurile).
Am dat la cuptor blatul, vreo 40 de minute. L-am verificat cu o scobitoare.
Odata racit l-am taiat in trei, l-am insiropat usor (cu un sirop din apa, zahar si esenta de rom) si l-am umplut cu crema ganache (am incalzit pe foc 250 ml frisca lichida in care am dizolvat 200 g ciocolata, fara sa dau in clocot; am dat la rece compozitia bine omogenizata, vreo 3 ore, dupa care am mixat bine).
L-am uns cu crema si l-am mancat. Repede.
De unde atata ciocolata? La Pasti au primit fetele destui iepurasi si oua de ciocolata...
Foarte frumos si cred ca-i foarte bun,i-mi face cu ochiul!
RăspundețiȘtergereFFF fain arata!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
@ Gabriela, Micki, multumesc pentru vizita si aprecieri!
RăspundețiȘtergereCe frumos este tortul, Alexandrina. Felicitari pt felul cum arata blogul, nu am fost de multisor pe la tine. Ai un premiu la mine, te astept sa-l iei ti-l ofer cu prietenie.
RăspundețiȘtergereMARIA FOARTE FRUMOS ESTE TORTUL SI CRED CA SI GUSTOS FELICITARI
RăspundețiȘtergereFOARTE FRUMOS TORTUL SI CRED CA ESTE SI GUSTOS FELICITARI SI SPOR
RăspundețiȘtergere