Iar am tras chiulul pe aici... Dar nu am stat degeaba, am tot gatit, am fotografii care isi asteapta prelucrarea...
Iata despre ce voi scrie, despre mazare. Noua ne place foarte mult, mai ales cea proaspata. Am gasit in Auchan legume congelate, vrac, si am zis sa incercam si noi mazarea. Ce sa zic, foarte gustoasa, m-a topit verdele acela, ma bucur ca nu i-am rezistat :D
Am pregatit-o cu niste carne de pui, nimic spectaculos, dar foarte pe gustul nostru :)
Am folosit;
4 cepe,
zarzavat (inca mai am in congelator vreo doua suluri din zarzavatul pregatit asta toamna, care contine morcov, pastarnac, patrunjel - radacini-, gogosar, ardei gras, frunze de telina si patrunjel verde, toate date prin robot),
800 g mazare,
6 pulpe superioare de pui,
bulion, circa 2 linguri.
Ceapa am calit-o in apa cu putin ulei; cand a devenit translucida am adaugat zarzavatul. Si am completat cu apa, sa fiarba un pic legumele.
Am adaugat si mazarea (care nu a avut nevoie sa fiarba prea mult), si am dat-o si pe ea in clocot. Apa (calda) am turnat cat sa acopere mazarea.
Frumusica, nu?
Am pus si pulpele (in prealabil rumenite un pic in tigaie, in putin ulei), am potrivit de sare, am pus si bulionul...
Am introdus cratita in cuptor, cred ca vreo 25 de minute (mai mereu omit sa ma uit la ceas, eu finalizez mancarea din "ochi", cum se spune...).
:) Mancare de mazare am invatat sa fac de la un coleg de facultate (da, asa tarziu); mama, ce bine gatea baiatul acela... Oricum e ceva ce o sa tin minte toata viata, in cel mai mic detaliu, a fost o lectie de gastronomie pe intelesul tuturor; mazarea a fost gatita pe resou, din ala improvizat, pfui, ce gustoasa a fost! Patru guri am fost, repede a mai disparut mancarea din farfurii...
super buna...
RăspundețiȘtergerechinezii mai pot face minuni din carne de pui...
pe tema aceasta o sursa de inspiratie buna ar fi meniul restaurantelor chinezesti,
astia de exemplu lucreaza cu bucatari chinezi, sunt f. buni...