By Martha Stewart.
Incredibil de bune!
Din cand in cand mai prind emisiunile culinare de pe Euforia. La pensie cred ca le voi prinde pe toate :D Mi-am zis sa incerc si eu chiftelele Marthei si m-am jucat intr-o zi, mai ales ca primisem niste porumb conservat, de la o ruda, vreo 5 borcane :)
Pot sa va spun ca am repetat reteta de cateva ori, asa mult ne-au placut.
Ok, eu am folosit circa 500 g boabe de porumb, 2 oua, 2 linguri de faina (Martha zice de 1 ou si 1 lingura de faina), 1 1/2 lingurita zahar, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper.
Galbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma.
Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se chiftelele pe ambele parti in ulei incins.
Se scot pe servetele care sa absoarba surplusul de ulei.
Foarte bune, nesperat de bune.
Martha zice ca-s excelente la micul dejun, cu sirop de artar si ceva bacon...
Cred ca sant bune ,bune. Eu sant inebunita dupa porumb fiert, deci sigur ami plac aceste chiftelute.
RăspundețiȘtergerePe curand.
@ Daniela, multumesc pentru vizita!
RăspundețiȘtergereSunt intr-adevar tare bune chiftelele astea, pe noi ne-au surprins placut.
Probabil ca sunt bune , intr-adevar.dar nu e prea mult zahar?Eu parca nu as pune deloc :)
RăspundețiȘtergere@ David Octavian, poti renunta la zahar, desigur, si eu mai "tai" din zahar, la multe retete; dar aceste chiftele mie nu mi-au lasat o impresie dulce, daca ma pot exprima asa.
RăspundețiȘtergere