- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
vineri, 2 iulie 2010
Pandişpan aromat, cu glazură de lămâie
Fetele sunt obisnuite cu dulciurile de casa. Vreau, nu vreau, ma ocup de asta, conform cererii :)
Am facut ceva rapid, un pandispan, pe care l-am acoperit cu glazura, nu m-am mai intins cu alte creme, nici nu aveam timp la dispozitie.
Am folosit, pentru blat: 6 oua,
180 g zahar,
180 g faina,
1 praf de sare,
coaja rasa de la o lamaie,
putina esenta de vanilie.
Iar pentru glazura: 250 g zahar pudra
5 linguri zeama de lamaie.
Am mixat bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana si-au marit volumul si s-au deschis la culoare; vreo 20 de minute. Am adaugat apoi coaja rasa de lamaie, esenta si faina. Am incorporat totul, cu miscari usoare, folosind lingura de lemn. Am turnat compozitia in tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si am copt pandispanul, la 180 de grade, circa 35 minute.
Am pregatit glazura: am frecat zaharul pudra cu zeama de lamaie, pana a devenit o pasta omogena. Simplu, nu?
Glazura am intins-o peste blatul copt si racit.
Am taiat prajitura, romburi.
Iata si alte instantanee.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
e foarte bine ca ti-ai invatat copii asa:) si noi consumam tot dulciuri de casa,dar cateodata nu putem rezista tentatiei si mai incercam si alte prostii de prin comer care sunt un pic mai greu de reprodus in casa.
RăspundețiȘtergereArata super fain, si praajitura Raffaello la fel.Le-am notat si le va veni randul.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o saptamana minunata.