
Asteptam primavara cu nerabdare, asa-i? Pentru 1 martie va recomand ciocolata :)
Am pregatit nu demult o prajiturica pe care mi-a adus-o in atentie cumnata mea. O consider perfecta pentru a incepe primavara cu pofta :)
Reteta originala aici.

Ingrediente:
250 g unt nesarat,
200 g ciocolata 70% cacao (eu am folosit Milka Triolade, asta am avut in casa),
80 g cacao cernuta,
65 g faina cernuta,
1 lingurita praf de copt,
360 g (eu am pus 300) zahar pudra,
4 oua.
Optional 50 g nuca taiata (nu am avut), 75 g visine (eu am pus visine de la borcan).
Am pus intr-un vas ciocolata razuita impreuna cu untul.

Intr-un castron am amestecat cacaua, faina, praful de copt si zaharul pudra. Si un praf de sare.

Ciocolata si untul le-am topit la bain marie. Am luat vasul de pe aragaz.

Am incorporat mai apoi ingredientele solide in amestecul cremos cu ciocolata si unt, amestecand cu grija.

Am adaugat si cele 4 oua, mixate bine, bine. Am incorporat cu grija.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Observatie: cred ca o lingura (rasa) de faina in plus nu ar fi stricat; si nici o tava ceva mai mica decat cea pe care am folosit-o (a mea are cam 20x30 cm).
Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Pentru 25 de minute.

Am lasat prajitura sa se raceasca in cuptor. Mai apoi am portionat-o.

Un deliciu! Merge portie dubla :)

Inca un cadru...

Interiorul e moale si lipicios...

Enjoy!
Astept primavara...imi palce ciocolata si deasemenea prajitura!O seara buna!
RăspundețiȘtergereO trec pe lista.Mi-ai facut o pofta.
RăspundețiȘtergereprimavara frumoasa, sa ai, se simte incet ca vine.
Hm, ce buna trebuie sa fie! Maine am zi de Carbohidrati si la pranz o sa fac o pizza adaptata, dar seara... am dreptul (si pe stangul!) la o prajiturica. Pai, daca am timp sa-mi refac stocul de ciocolata, voi trece la probe. Mersi frumos de asa idee ciocolatoasa!
RăspundețiȘtergereohhhh ce faina e !!! Trebuie incercata numaidecat !!!
RăspundețiȘtergere