vineri, 15 iulie 2011

Sirop de vișine


Na, am facut-o si pe asta :) Pe caldurile astea am fiert si un sirop. Pai cum altfel sa ma racoresc? Un pahar cu sirop, cateva cuburi de gheata, mm, deja e mult mai bine :D
Pana sa ajungeti sa va delectati cu acel pahar de sirop mai e ceva de facut. Am pus intr-un vas 1,5 kg de visine spalate, alese de samburi. Am presarat deasupra 1,5 kg de zahar si am uitat de ele o zi. Vasul l-am pus in frigider, sa nu-l vad.
A doua zi am strecurat visinile, iar siropul rezultat l-am pus la fiert. Am cedat unui impuls de ultim moment si am adaugat si 1 pahar cu apa...
Am fiert siropul pana a inceput sa se lege (l-am probat ca la dulceata), totusi pe-al meu nu l-am vrut prea gros.
Fierbinte, l-am pus in sticle.
La un moment dat m-am gandit sa pun si ceva zeama de lamaie, dar nu mai tin minte daca am facut-o sau nu, deh, batranetea; asa ca asta ramane la latitudinea voastra.

Visinile ramase le-am pus in pungute, la congelator, sunt gata pregatite pentru prajiturit (de exemplu reteta asta, asta, sau asta)

Un pahar cu visine am folosit pentru prepararea unei inghetate.

Evident am oprit putin sirop pentru poze :)

6 comentarii:

  1. Torna si la mine te rog.. ca mor de sete !!! si n-am de nici unele in casa ca plec curand la mare si-am zis sa nu mai fac nica de mancare.. Dar o beuta cu visine as face clar!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. pntru mine ai oprit ceva sirop?mi-am adus aminte de phalse.sun omu' sa cumpere in drum spre casa.au aproape acelasi gust cu visinele.tare frumoasa culoarea siropelului tau.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac siropurile facute in casa,asa ca n-as refuza un paharel!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. e preferatul meu !!!! .... am facut si eu anul asta ;)

    RăspundețiȘtergere