duminică, 4 martie 2012

Spaghete cu chifteluțe

DSC03543

Deoarece Cristina ne provoaca in aceasta luna sa pregatim ceva cu frisca, sau cu paste, ma conformez. Asa ca aceasta reteta este pentru Provocarea lunii martie ”Dulce Romanie”.

Cum in ultima vreme nu am timp de mai nimic prestez prin bucatarie diverse chestii relativ simple si rapide.
Asa ca, pe langa 600 g carne tocata (amestec) mai folosesc ceva legume, 2 cepe, 3 cartofi, 2 morcovi, verdeata (obligatoriu) si cativa catei de usturoi (dupa gust). Dau legumele prin masina de tocat si le amestec cu carnea, adaug 1 ou, 2 felii de paine inmuiata, si amestec bine. Potrivesc gustul de sare si piper. Pun si putin ulei.
Eh, daca aveti chef, dunstuiti ceapa tocata marunt in putin ulei, pana se inmoaie si apoi amestecati-o cu carnea. Soacra-mea asa procedeaza, si pune ceva mai multa ceapa. Ies bune si asa, nu-s chiar light, dar...

Formez mici sfere de carne, pe care le pudrez cu putina faina (tot amestec, grau + porumb, adica malai), pe ambele parti. Le prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Le scot pe prosoape de hartie.

Separat fierb un pachet de spaghete in apa usor sarata (care deja clocoteste), al dente. Le scurg si le repartizez in farfurii, alaturi de chiftelute.

DSC03537

Am improvizat un sos de ardei si gogosari. Parca v-am mai spus, am in congelator ardei grasi si gogosari taiati marunt, asezati in pungute, pe care-i folosesc la diverse chestii. Asa ca, am pus intr-o craticioara tocatura de ardei (nu stiu sa va spun cantitatea), cu putina apa, 1 lingura de ulei si am lasat sa fiarba la foc domol. Am adaugat si putin bulion, am potrivit de sare si piper. A fost comestibil :)

DSC03540

Sper sa revin si cu retete cu frisca...

12 comentarii:

  1. Imi plac pastele cu chiftelute!! Ma servesc !! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt bune! Paste am papa la orice ora...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bune sunt , nu am mai facut de mult timp , Multumesc ca mi-ai amintit de combinatie . Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi e dor sa mananc o chifteluta, ieri seara am vazut hancock si in film mancau chiftele cu spaghetti! asa ca azi pun si eu de chiftele! :) ...si daca tot ai gatit si tu, parca parca-mi vine sa pun si niste paste la fiert!

    :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar imi e dor de niste paste...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Bune tare!!!Ador pastele!De chiftele nici nu mai zic...mor dupa ele!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc tuturor! Va invit la masa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu tot chiftelute am gatit !! ;) Sunt o grozavie , asa-i ? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce idee interesanta. Iar eu mor dupa paste! Multumesc frumos de reteta!

    RăspundețiȘtergere