duminică, 28 aprilie 2013

Salată de leurdă

DSC07034

Azi e o zi speciala: e Duminica Floriilor. Tuturor sarbatoritilor zilei le doresc un sincer "La multi ani!" si toate cele bune.

Cum astazi e 28 aprilie, mai e foarte putin pana cand Magda va suna fluierul de final al partidei "Dulce Romanie" din aceasta luna. Una dintre provocarile sale a fost leurda; ma bucur ca am reusit sa intru in posesia unui manunchi generos de leurda, drept pentru care am pregatit o salatica, iar reteta pluteste catre Magda. Chiar acum.

DSC07023

Ingrediente:

Un manunchi mare de leurda,

ceapa verde (cateva fire)

zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, sare,

crutoane

DSC07028

Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place.

Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor.

DSC07030

DSC07033

Servim cu crutoane.

Eu am facut crutoane astfel: am taiat cuburi doua felii de paine. Cubuletele le-am incalzit in tigaie, cu doua linguri de ulei de floarea soarelui; am presarat oregano uscat. Le-am scos pe prosoape de hartie.

DSC07032

Sa aveti o zi frumoasa! Si, inca o data, "La multi ani!" floricelelor!!

DSC07042

DSC07044

4 comentarii:

  1. Mai sanatoasa de atat nici nu exista !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super sanatoasa salata! Vreau si eu o portie ca sunt fan leurda ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna salata!!
    Te invit la concurs: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o.html

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place leurda , am descoperit-o relativ recent !

    RăspundețiȘtergere