marți, 14 mai 2013

Brioşe cu kaizer

DSC07136

Liana ne-a invitat la un concurs simpatic; asa am ajuns sa pregatesc niste briose cu kaizer, dupa reteta de AICI. Castigul e totusi de partea mea, deoarece briosele acestea mi-au placut extrem de mult si, cu siguranta, voi repeta reteta. Detalii despre concurs gasiti AICI

DSC07121

Ingrediente: 350g faina,

250 ml lapte,

50ml ulei,

2 oua,

1/2 ardei gras rosu,

1 plic de drojdie uscata,

50g cascaval ras, 100g kaizer/costita afumata,

100g masline negre, 100g spanac congelat,

o lingurita de sare, 1 ou pt. uns deasupra.

DSC07148

Mai intai feliem maslinele, taiem ardeiul cubulete, taiem si kaizerul cubulete si-l rumenim usor in tigaie, fara grasime. Tragem si spanacul la tigaie, in unt, lasam la racit; dizolvam drojdia in laptele caldut; adaugam uleiul, sarea, ouale, maslinele feliate, spanacul racorit.

DSC07101

Adaugam ardeiul...

DSC07102

... si, treptat, faina, amestecand mereu pentru incorporare.

Adaugam in compozitie cubuletele de kaizer si cascavalul ras. Amestecam. DSC07105

Turnam cate putin din compozitie in forme de briose (eventual tapetate cu hartiute speciale de copt), avand grija sa le umplem doar pe trei sferturi.

DSC07107

Dam tava cu briose la cuptor, cca 15 minute, dupa care le scoatem, le ungem cu ou batut cu o lingura de lapte, si mai coacem inca 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.

DSC07150

DSC07126

Sper sa la incercati si voi.

DSC07152

3 comentarii:

  1. Foarte bine arata!!!mi-ai facut o pofta,,,,,,!puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wau, arata nemaipomenit de bine!!! Ma bucur mult ca le-ai incercat si ca ti-au placut ;-)
    Esti inscrisa in concurs.

    RăspundețiȘtergere