sâmbătă, 25 mai 2013

Brioşe cu morcovi

DSC05456

Am copt briose. Cu morcovi. E vorba tot despre o reteta facuta cu ceva timp in urma; din pacate nu mi-am salvat pagina unde am gasit reteta, asa ca nu pot preciza sursa. Redau lista de ingrediente:

- 150 g morcov ras,

-100 g zahar,

-2 oua, 75 ml ulei,

- 100-150 g faina, 1 lingurita praf de copt,

-1 plic de zahar vanilat, 2 lingurite scortisoara.

DSC05454

Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, dar si un praf de sare, cateva minute; adaugam treptat uleiul, dupa care incorporam si faina cernuta amestecata cu praful de copt si scortisoara.

Turnam compozitia in forme de briose, unse cu unt si tapetate cu faina, sau tapetate cu hartiute pentru muffins/briose.

DSC05446

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

DSC05449

Pofta buna!

DSC05451

DSC05452

3 comentarii:

  1. Le-as face si eu, ca tot le-am vazut, dar unii au spus ca nu au fost satisfacuti de gust...tie cum ti s-au parut? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-au placut; se simte un pic gustul de morcov, dar pe mine nu m-a deranjat. De un singur lucru imi pare rau, as fi vrut sa pun si niste nuca, dar am uitat. Asta inseamna ca trebuie sa refac reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt foarte bune mie imi plac f mult dar depinde de gusturile fiecaruia,se fac usor merita sa incerci eu am ornat pe deasupra cu glazura,sincer merita poti sa pui ce vrei deasupra am pus si budinca si gem


    RăspundețiȘtergere