miercuri, 29 mai 2013

French toast cu căpșuni

DSC07211

by kitchen stories. Perfecta pentru provocarea lunii mai, "Dulce Romanie". De ce? Din cauza capsunilor :)

DSC07221

Ingrediente: 12 mini croissante,

300 g crema de branza (eu am folosit Delaco),

150 g zahar pudra,

coaja rasa de la 2 lamai, 2 lingurite zeama de lamaie,

400 ml lapte, 2 oua

capsuni, sirop de capsuni.

Amestecam intr-un bol crema de branza cu jumatate din cantitatea de zahar, cu coaja unei lamai si cu zeama de lamaie. Mixam pana la omogenizare.

Taiem croissantele in doua si ungem fiecare parte de jos a cornuletului cu crema de branza, in strat mai generos.

DSC07205

Acoperim cu partea de deasupra si asezam croissantele intr-o forma (eu am folosit un vas Jena). Daca e necesar le taiem in doua, ca sa umplem toate golurile.

Mixam intr-un bol restul de zahar, cu cele doua oua si cu coaja de la cealalta lamaie, adaugam treptat si laptele. Mixam, dupa care turnam compozitia obtinuta peste croissante.

DSC07206

Acoperim cu folie si dam vasul la frigider, de preferinta peste noapte. Dam la copt croissantele, pentru 30 de minute, cu vasul acoperit, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Descoperim vasul si mai coacem 20 de minute, pentru a obtine o culoare frumoasa deasupra.

DSC07210

Lasam 5 minute la racit, apoi pudram cornurile cu zahar, stropim cu sirop de capsuni si servim cu capsuni feliate.

DSC07214

DSC07215

Pofta mare!

DSC07219

DSC07221

2 comentarii: