- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 29 iunie 2015
Negresă
O prajiturica simpla, glazurata, delicioasa :)
Ingrediente:
2 cani cu zahar,
1/2 cana lapte,
1 si 1/2 cana cu faina,
4 oua,
1 praf de copt,
50 g cacao,
1 pachet de unt.
Punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si cacaua; lasam la fiert pana se topeste zaharul, avand grija sa amestecam. Adaugam untul si mai dam 2-3 clocote.
Amestecam si lasam sa se racoreasca. Retinem 8 linguri din compozitie pentry glazura.
In compozitia rece adaugam galbenusurile, batute spuma cu un praf de sare, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma. Amestecam cu grija pana se incorporeaza ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem, in cuptorul preincalzit, 10 minute la 200 de grade si mai apoi cca 40 de minute, la 175 de grade. Testam prajitura cu o scobitoare.
Cand e gata turnam deasupra glazura infierbantata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu