- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 29 iunie 2015
Sorbet de vişine
By Bucataresele vesele.
Anul asta nu avem chiar asa de multe visine... insa tot o sa pun cateva la borcan, pentru prajiturile de la iarna :) Nu stiu, sincer sa va spun, cat e kilogramul de fructe in piata, dar pentru un sorbet delicios aveti nevoie de 500 g de visine. Incercati, nu o sa va para rau ;)
Ingrediente:
500 g visine,
coaja unei lamai,
3 cm ghimbir proaspat (daca aveti prin frigider; eu am, beau zilnic ceai de ghimbir),
2 linguri miere,
1/2 lingurita scortisoara.
Spalam visinele si alegem samburii (migaloasa treaba, dar poate aveti in casa un aparat de scos samburii). Blenduim visinele si ghimbirul.
Amestecam cu mierea, scortisoara si coaja de lamaie, dupa care dam compozitia la congelator.
Daca doriti, serviti cu frisca.
Tineti cont de faptul ca era destul de cald afara si pana am pregatit aparatul foto... sorbetul meu a inceput sa se topeasca :) Asta nu inseamna ca nu a fost de-li-cios!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu