duminică, 19 iunie 2011

Înghețată cu iaurt și frișcă

Si diverse alte chestii :)

Mai intai, cu mare tam-tam, tin sa anunt ca am editat dulceata de trandafiri; am reusit sa mai incarc pe blog cateva fotografii. Of, da`mult mi-a trebuit!

Dupa asta va spun ca ne-am copt. Caldura mare, dom`le... Asa ca, am prestat o inghetata. Intentionez sa refac reteta, cu ceva adaosuri, gen cacao/ciocolata, alune, etc...

Perfecta. Racoroasa. Aromata.


Ingrediente:
1 l iaurt,
500 g zahar pudra (eu am redus din cantitate),
1 lamaie,
300 g frisca.

Reteta am gasit-o in "Practic..."; eu am adaugat in compozitie si niste fructe, o caisa, o banana, o piersica...

Mai intai am "blenduit" fructele, cu putin iaurt. Restul de iaurt l-am amestecat, folosind mixerul, cu zaharul, cu zeama de la lamaie si cu coaja acesteia, rasa. Am adaugat si amestecul de fructe.
Am incorporat apoi frisca batuta, amestecand usor, de joc in sus.

Am turnat compozitia in caserole si am introdus-o in congelator. Din cand in cand am amestecat-o. Exact cat am lasat-o la rece nu stiu, nu am apucat sa urmaresc, oricum, peste 4 ore...


La ornat am folosit niste frunzulite de menta.

3 comentarii:

  1. Ador inghetata cu fructe,iar ata e delicioasa!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur sa gasesc si aici aceasta reteta de inghetata care este super,eu tot din practic o am,eu am mai adaugat in plus si niste frisca,fetelor sa o incercati caci merita,eu maine o fac iarasi ca sa avem de Paste

    RăspundețiȘtergere