marți, 15 iunie 2010

Dulceaţă de trandafiri

Doua precizari:
- reteta o am de la soacra mea;
- fotografia e de anul trecut, promit sa revin cu cele de anul acesta, pe etape de pregatire; le am dar nu le-am descarcat inca.

Mie una imi place tare mult aceasta dulceata, din copilarie i-am apreciat gustul deosebit, parfumul... Am invatat si eu s-o fac. Nu e greu deloc :)



Ingredientele folosite (reteta asta o face soacra de ani de zile, tot timpul i-a iesit si a avut succes):
240 flori de trandafiri,
1/2 plic sare de lamaie,
1,5 l apa,
2 kg zahar,
1 lamaie.




Petalele alese (se inlatura partea alba a petalei) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar.
Separat se pun la fiert apa cu zaharul; dupa ce se culege spuma formata si zaharul se dizolva se adauga floarea.
Se fierbe amestecand cu lingura, des, sa nu se prinda de oala, la foc potrivit.
Se fierbe pana se alege siropul bob cu bob (se verifica pe farfurie).
Pe finalul fierberii se adauga cateva felii de lamaie.
Soacra-mea mai pune in dulceata si cateva frunze de menta.



Calda, se pune in borcane curate si uscate.
Noua ne-au iesit 9 borcane de 400 g.

4 comentarii:

  1. ce minuatie !nu am mai mancat din Ro ....
    si ce bine arata la tine ..

    RăspundețiȘtergere
  2. cand mai faci dulceata din asta,pozeaza te rog si trandafirul.eu nu stiu care sunt trandafirii de dulceata.tare mi-as pune in curte o tufa de trandafiri din astia.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Anca, Pansy, multumesc pentru vizita!

    Pansy, am si poza florilor de trandafir, trebuie doar s-o descarc. Florile sunt mai micute, foarte parfumate... O sa incerc sa fotografiez si arbustul, sa-ti faci o idee.

    RăspundețiȘtergere