- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 26 decembrie 2009
Tort cu piersici si capsuni
Asa a aratat tortul nostru de Craciun :) E o reteta care noua ne place foarte mult, de cand l-am descoperit pe blogul Laurei Sava (de fapt reteta originala e cu mure si piersici), l-am tot facut, la diverse ocazii, modificand pe ici pe colo gramajele.
Tinand cont ca azi e 26 decembrie si e ziua Lilinei, tortuletul asta ii este dedicat si ei, in egala masura, ii doresc multi, multi ani fericiti!
Iata si o sectiune:
Ingrediente:
un blat de tort cu cacao, cumparat sau facut in casa (eu l-am cumparat, tare mult am mai avut de copt zilele astea, asa ca am renuntat la a mai face eu blatul);
400 g capsuni, 2 conserve (a cate 850 ml) de compot de piersici (eu am folosit un compot de piersici facut in casa), 1 iaurt (450 g), 140 g zahar, 2 pliculete de gelatina, 500 ml frisca lichida.
Pentru inceput am zdrobit capsunile.
Piureul de capsuni l-am amestecat cu iaurtul in care am adaugat zaharul; am amestecat bine.
Iata cum arata piureul de capsuni, cu iaurt; in el am adaugat gelatina, in prealabil inmuiata in apa rece si dizolvata apoi la bain-marie (fara a o fierbe!), am amestecat compozitia si am introdus-o putin in frigider, pana a inceput sa se intareasca putin. Separat am batut frisca, oprind din ea pentru decor, 100 ml.
In frisca batuta am inglobat compozitia cu capsuni.
Am trecut la montarea tortului. Ca sa va fie mai usor il puteti monta direct pe farfuria de servit, ajutandu-va de inelul formei de tort detasabile.
Am asezat primul blat si l-am pensulat usor, usor, cu compot de piersici; am asezat piersicile si am turnat peste ele cam 2/3 din crema.
Am pus al doilea blat, l-am insiropat cu compot, am turnat restul de crema.
Am pus si ultimul blat, presand usor cu mana, dupa care l-am dat la rece; se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a detasa inelul.
Eu l-am uns cu frisca si l-am decorat cu ciocolata rasa...
... cu un mosulet din ciocolata si cu stelute de ciocolata alba (ciocolata topita am pus-o intr-un poche si am desenat stelute pe hartie de copt, introducandu-le mai apoi in congelator).
Cateva instantanee...
Am taiat tortul...
O alta sectiune...
Si gata :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
F bine arata tortuletul!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!!!!
Multumesc, Micki!
RăspundețiȘtergerefelicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adina!
RăspundețiȘtergere