- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 3 ianuarie 2010
Prăjitură ”Mimoza”
O noua reteta de la cumnata mea... Foile se fac cu miere si amoniac; e o reteta cunoscuta, sub diverse denumiri, eu asa am preluat-o, "Mimoza".
Ingrediente:
300g zahar pudra, 250g margarina/unt, 400ml lapte, 2 linguri miere de albine, 3 linguri de gris, 3 cani faina, 1 vf. cutit scortisoara, 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet, 1 ou, zeama de lamaie, vanilie, gem.
Pentru foi se pun la fiert (la bain-marie) 50g margarina (unt), 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g zahar, scortisoara; se amesteca timp de 8 minute.
Se adauga o cana de faina, se amesteca...
...se da la racorit...
... dupa care se adauga restul de faina. Din aluat se intind 4 foi, subtiri si se coc la foc potrivit, pe dosul tavii.
Cand foile incep sa se rumeneasca usor pe margini se scot din cuptor.
Pentru crema se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (untul) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Foile din mijloc se ung cu gem (de caise, eu am folosit si gem de prune), cele din margini cu crema de gris. Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi. Eu nu am mai glazurat prajitura, am sevit-o ca atare. Iar pentru foi am folosit cantitati mai mari, adica am pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina am pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.
E una din preferatele mele...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu