sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Prăjitură cu foi cu suc de roșii



O prajiturica buna, de post, usor de facut; totusi, cum se face ca anul trecut mi-au iesit 4 foi din cantitatile date si anul acesta doar trei nu stiu :)) In mod normal folosesc la umplut foile crema de gris si un gem, de caise, de exemplu; cum anul acesta s-a incapatanat aluatul sa nu ma asculte am copt 3 foi si le-am umplut cu crema de gris. A iesit bine si asa.
Reteta, sigur o stiti, eu o am de la cumnata mea; o pregatesc de sarbatori impreuna cu o alta prajitura cu foi, "Mimoza" ii spune cumnata mea; o stiti si pe aceea, cred, sunt foile cu miere si amoniac... Yummy!

Ingrediente:
Foi: 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 11 linguri suc de rosii, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, faina cat cuprinde.
Crema: 1 pachet margarina, 1 cana zahar pudra, 4 linguri gris, apa, vanilie, zeama de lamaie.



Am pus in robotul de bucatarie ingredientele pentru foi (faina nu am cantarit-o, sa fie vreo 400 g...) si le-am amestecat.



Aluatul obtinut l-am impartit in 4, mi-a dat cu virgula :)) Asa ca am schimbat modificarea si l-am reimpartit in trei...



Am intins 3 foi subtiri, pe care le-am transferat cu grija pe tava, mai precis pe dosul tavii, peste hartie de copt. M-am ajutat de sucitor, ruland cu atentie foaia pe acesta.



Am copt pe rand fiecare foaie, cam 12 minute; trebuie urmarite foile, cand incep sa se rumeneasca usor pe margini trebuie scoase.



Pentru crema am amestecat margarina cu zaharul pudra (cca 200 g); separat am fiert grisul cu (350 ml) apa. Am adaugat lingura cu lingura fiertura de gris peste margarina spumata cu zahar...



... si am amestecat bine. Am aromatizat cu zeama de lamaie si esenta de vanilie.



Cu crema astfel obtinuta am umplut foile; peste prajitura am pus un fund de lemn. Am taiat-o a doua zi...

2 comentarii:

  1. cand am mancat prima data praji. asta si mi-o spus ca-i cu bulion ,am crezut ca face misto de mine,dar e o prajitura simpla si buna,aduce putin cu cea cu miere de albine

    RăspundețiȘtergere
  2. so much excellent info on here, : D.

    RăspundețiȘtergere