miercuri, 7 iulie 2010

Ochiuri pe roşii

Si...
"La gente canta con ardor
"Que Viva España""
Caci asta e o a doua indeletnicire a mea, in acest moment, pe langa blogger... A doua semifinala a Campionatului Mondial de fotbal :) Sper sa am parte de un meci frumos.

Deci, ochiuri pe rosii. Una din primele retete pe care le-am pregatit eu; nici nu mai stiu unde am gasit reteta, intr-o revista, poate? Oricum e ceva potrivit pentru micul dejun, ceva ce mie imi place foarte mult...



Am folosit (scriu cantitati pentru 2 persoane) 1 rosie, 4 oua, 2 linguri branza rasa, sare, piper.
Rosia am taiat-o felii; puteti sa o decojiti, daca va deranjeaza pielita. Eu de regula nu fac asta, cred ca de lene :D



Feliile de rosie le pun in tigaie, cu putin ulei; le prajesc foarte putin pe o parte, dupa care le intorc, presar peste ele sare (nu prea multa deoarece eu folosesc branza sarata) si piper, apoi, cu grija, sparg ouale, in asa fel incat sa acopere feliile de rosie.



Cand incepe albusul sa se coaguleze presar deasupra branza si acopar tigaia cu un capac.
Eu nu las ouale foarte mult in tigaie, astfel incat ochiurile sa-mi iasa moi.

Si gata. Cum v-am zis, e o reteta care mie una imi place foarte mult.





A inceput meciul, as vrea sa castige Spania...

5 comentarii:

  1. Give me five...:)...si eu vreau sa castige Spania..:)...daca ai nostrii nu ne-au facut bucuria, sa participe...macar..,nu mai vorbim de semifinale..asa ca...aiaiai...viva espana..:))
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi-hi, Dana, ce ma bucur ca si tu esti cu Spania :) Ole!
    Merci de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesamta idee...trebuie sa incerc si eu....
    te astept la mine pe blog cu premii pentru tine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta ta ...am sa o incerc si eu numai decat!o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. A castigat Spania!
    Iar eu ti-am incercat reteta! A iesit exact cum ma asteptam: delicioasa! Stiam si eu o varianta dar taiam rosiile marunt, le caleam un pic, apoi adaugam ouale batute ca pentru omleta. Recunosc ca varianta ta ne-a placut mai mult. Imi plac retetele tale, mai vin p-aici.

    RăspundețiȘtergere