sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Ciuperci umplute, la cuptor

Daca e ianuarie, e Mitinita, daca e Mitinita, e provocare, daca e provocare e musai ceva gatit cu citrice, sau o reteta care sa puna umarul la detoxifiere, sa mai uitam de bunatatile consumate de sarbatori. Eh, tortu` vine mai tarziu. Acum... papam ciuperci :D

DSC03441

Despre ciuperci, numai de bine :) Super-alimente, daruri ale zeilor, carne vegetala... ce mai, sunt foarte apreciate, si pe buna dreptate.
Tema din aceasta luna s-a potrivit cu pofta mea de ciuperci, dar si cu ideea de a manca ceva mai usor in aceasta perioada, chiar daca nu am facut excese de sarbatori.

Nu am cautat o reteta complicata ci le-am preparat cat mai simplu posibil, asa cum mi-a venit.

DSC03434

Intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, pensulata cu putin ulei, asez palariile ciupercilor (champignon, mai maricele).
Toc 1 ceapa, cat pot de marunt :D si o inmoi in putin unt (cam o lingura), la foc mediu. Peste ceapa calita adaug piciorusele ciupercilor, tocate si ele; las sa fiarba un pic, dupa care adaug putin vin alb, cateva linguri, potrivesc gustul de sare si piper, si, pe finalul fierberii, adaug niste marar tocat, de la congelator (compozitia e destul de scazuta, nu apoasa). Toata afacerea asta a durat cca 10 minute (eh, tocatul nu intra in calcul :P)
Umplu palariile ciupercilor cu compozitia racorita, presar putin cascaval ras peste fiecare si introduc tava in cuptorul preincalzit. La foc mediu.

DSC03437

Dupa 20-25 de minute scot tava din cuptor.

DSC03443

Asez 3 ciupercute pe o farfurie, pentru sedinta foto.

DSC03439

Pentru ca un soare bland indulceste o zi banala de iarna, fug repede afara. Las`sa zica vecinii ca am luat-o razna :)) Ce treaba au ei cu ciupercile mele??

DSC03442

Iata-le, rasfatate de o raza de soare.
V-am zis ca am pus niste frunzulite de patrunjel peste ciuperci? Nu? Ei, va spun acum.

DSC03440

6 comentarii:

  1. Eu sint innebunita dupa ciupercute la cuptor, de fapt si cind fac mincarica de carne de vita pun si ciuperci, ciorba de verdeturi pun si ciuperci... Sa mai zic ?! Mai bine sustrag doua ciupercute de la tine si fug sa le savurez... Hmmm, bune, bune...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata,am si eu niste ciupercute poate le fac dupa reteta asta :P Te pup si la multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca sunt ciuperci , nici macar nu cer .... servesc cu pofta !!! LE ADOR !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place introducerea! Tocmai vorbeam la curs de ciuperci umplute si uite ce surpriza frumoasa am gasit aici!Pup

    RăspundețiȘtergere