marți, 11 mai 2010

Spumă de căpşuni

Imi ramasesera trei albusuri, dar si niste capsuni (am preparat tortul cu piersici si capsuni si nu le-am folosit pe toate). Ma credeti? Nu am facut pana acum spuma de fructe... Si m-am decis sa incerc. Am navigat putin pe "goagal" si am realizat o minunata spuma de capsuni:



Am folosit:
3 albusuri,
5 linguri de zahar,
1 pahar de capsuni,
100 ml frisca lichida batuta (parerea mea este ca ar fi trebuit sa pun doar jumatate din cantitatea de frisca).

Mai intai am batut spuma albusurile (eu tot timpul bat albusul cu un praf de sare); cand a crescut frumos spuma de albus, am adaugat treptat si zaharul si am mixat bine-bine, pana s-a dizolvat acesta din urma.
In acest moment am adaugat capsunile si am mixat in continuare.



Peste compozitia cu capsuni am adaugat frisca batuta. Si iar am mixat.



Asta a fost de la chef Horia Virlan citire, l-am auzit la "Cireasa..." spunand ca spuma de fructe e bine sa fie "sustinuta" de ceva frisca.

Am turnat compozitia in pahare pe care le-am introdus in frigider.
Ornati-le dupa imaginatie, eu am folosit niste frunzulite de menta, proaspata.



Ai mei au zis ca am facut prea putina :)
(Mi-au iesit 7 portii).



P.S. Am folosit capsuni congelate.

5 comentarii:

  1. Pentru ca este anotimpul capsunilor nu este pacat sa nu beneficiem de savoarea lor?
    Bun,bun,bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buuuun....da,trebuia sa faci mai multa sa ne trimiti si noua!!!
    Na.....te iertam de data asta!!!
    Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. deja salivez,yam yam ce-mi plac ,capsunile

    RăspundețiȘtergere
  4. draga alexandrina tot ce e bun e putin.cred si eu ca au zis ca e putina la cat de fain arata.pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru vizite si aprecieri!
    O sa fac mai multa de acum incolo :)

    RăspundețiȘtergere