marți, 5 aprilie 2011

Prăjitură cu foi si crema cu cacao


Pe blogul frumos al Liviei am gasit urmatoarea reteta: Prajitura Kiss.
Mi-a placut atat de mult incat am incercat-o si eu. Cu ceva modificari.

Pentru foi am respectat intocmai indicatiile Liviei. Totusi, data viitoare voi mari putin cantitatile.
Am copt trei foi, in tava tapetata cu hartie de copt, dintr-un aluat (care curge usor, vorba Liviei) facut din 2 oua, 100 ml ulei, 100 g zahar, 200 ml lapte, 220 g faina, 2 linguri cacao, 1/2 pachet praf de copt.

La crema am folosit alte ingrediente, neavand in casa budinca de capsuni: 250 g zahar,
3 linguri faina,
3 linguri cacao,
0,5 l lapte,
200 g unt.

Am amestecat zaharul cu cacaua si faina, am turnat incet laptele, amestecand cu telul, si am pus crema la fiert, amestecand mereu, pana ce aceasta s-a ingrosat ca o budinca. Eu pun intotdeauna ceva mai putin lapte decat prevede reteta.
Crema racorita am incorporat-o lingura cu lingura in untul frecat spuma.


Am umplut foile cu crema si am turnat deasupra o glazura cu gust de cioco de la Dr. Oetker.
Foarte buna a fost!


5 comentarii:

  1. arata extraordinar de bine si nu pot decat sa inghit in sec si sa-ti spun felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. se vede ca ai experienta in bucatarie, repede ai improvizat, super. Eu sunt de parere ca poti sa alegi creme si blaturi de prajituri si sa le combini cum doresti, dupa gustul tau...O seara palcuta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru vizite!
    @ Miodrag, eu cam asa fac, diverse combinatii intre blaturi si creme, din dorinta de a diversifica. Cateodata fac ceva, nu-mi notez si uit cum am procedat :) din pacate :)
    @ Craita, multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere