- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 7 aprilie 2012
Drob de soia și ciuperci
O alta reteta de post... Dar mai intai, o noua fotografie cu mar inflorit (de anul trecut...).
Reteta e dintr-o Carticica Practica cu preparate de post.
Ingrediente:
100 g soia granule,
1 cutie de ciuperci,
1 cutie pateu vegetal,
2 cartofi,
verdeata (ar fi iesit foarte bine cu ceapa verde, usturoi verde, marar, cate doua legaturi din fiecare, dar eu am pus verdeata de la congelator, adica marar si patrunjel),
sare, piper, foi de dafin, condiment de tip delikat, 1-2 catei de usturoi.
Mai intai am inmuiat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa dupa ce a fiert. Cartofii i-am fiert si i-am pasat. Ciupercile le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am scurs si le-am taiat marunt.
Verdeata (ceapa, usturoiul, mararul) ar fi trebuit taiate marunt si calite putin in ulei. Eu am taiat marunt verdeata din congelator.
Toate ingredientele le-am amestecat bine, am potrivit gustul de sare si piper.
Am pus compozitia de drob intr-o tavita de chec, captusita cu hartie de copt, am nivelat bine si am copt-o pana s-a rumenit frumos deasupra.
Nu scoateti drobul din tava pana nu s-a racit bine. Mie mi-a iesit destul de moale, dar am reusit sa-l tai in felii, ceva mai groase.
Pofta mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicious looking dish. And beautiful apple blossom you have there. So lovely.
RăspundețiȘtergereArata delicios... As manca si eu!!!..
RăspundețiȘtergereEu te cred pe cuvant, dar din pacate nu mananc soia, nush de ce ;( Te pup!
RăspundețiȘtergereSãrbãtori frumoase:)
RăspundețiȘtergere@ What`s baking, thanks for visiting me!
RăspundețiȘtergere@ Felis, multumesc!
@ Anto, eu pregatesc soia doar la ocazii, cand am musafiri care postesc ;)
@ Multumesc, la fel, Ramona!
interesanta reteta ta!
RăspundețiȘtergere