- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 21 aprilie 2012
Tort de post cu zmeură
L-am pregatit de Florii si trebuia sa-l pun si pe blog ;)
Blatul folosit este cel de aici, cu ceva modificari; am inghesuit intr-un castron diverse chestii care alcatuiesc o pufosenie de post.
Ingrediente: 1 ceasca ulei,
2 cesti zahar,
2 cesti apa rece,
3 linguri otet,
6 linguri cacao,
3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),
1 plic praf de copt,
esenta de vanilie,
2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),
un praf de sare,
50 g nuca de cocos,
4 linguri gem de caise.
Am mixat uleiul cu zaharul si sarea, am adaugat apa, gemul, bicarbonatul stins cu otet, esenta, apoi am incorporat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua si nuca de cocos. Am amestecat bine, compozitia rezultata avand aspectul unei smantani mai grosute.
Am turnat amestecul intr-o forma rotunda de silicon si am copt blatul la 175 de grade; i-am facut proba scobitorii, nu mai tin minte cu exactitate cat a stat blatul in cuptor.
L-am scos pe un gratar si l-am lasat la racit. Apoi l-am taiat in doua, l-am insiropat cu nist zeama de compot.
Blatul insiropat l-am umplut cu 200 ml frisca vegetala, mixata cu niste zmeura (de la congelator); am pastrat putina frisca cu zmeura pentru decor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
looks lovely!
RăspundețiȘtergeredaca a avut zmeura cu siguranta a fost foarte bun!
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos pentru vizite si comentarii!
RăspundețiȘtergere