Delicioasa! Din punctul meu de vedere :)
Si da, e facuta asta iarna :) Abia acum i-a venit randul. Mai am si alte retete, care isi asteapta cuminti ziua pentru postat. Culmea e ca, desi in concediu, nu apuc sa mai pun blogul la punct. Eh.
Pentru foaie avem nevoie de 4 oua,130 g zahar, un praf de sare,
130 g faina.Pentru crema folosim 150 g capsuni (ale mele au fost congelate),
2-3 linguri zahar, ori cat doriti de dulce sa fie crema (eu oricum presarasem cu niste zahar capsunile atunci cand le-am scos din congelator),250 ml frisca, un plic de gelatina.
Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am testat-o si cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, am rasturnat foaia de rulada pe un prosop umed, presarat cu putin zahar.
Am rulat foaia, cu ajutorul prosopului. Cat a stat foaia in prosop am blenduit capsunile si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul.Separat am hidratat gelatina, intr-o cana, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 10 minute. Cand piureul de capsuni a inceput sa se inchege un pic, am turnat gelatina si am oprit focul. Am amestecat pentru ca gelatina sa se dizolve bine.
Piureul, odata racorit, l-am turnat peste frisca batuta.
Am pastrat putina frisca pentru decor. Crema am repartizat-o peste foaia de rulada:
Am rulat cu grija, am uns rulada cu frisca si am picurat putina glazura cu gust de ciocolata, de la Dr. Oetker. Si gata :)
Si din punctul meu de vedere este fooooooarte buna!Pup!
RăspundețiȘtergere