vineri, 12 august 2011

Tort cu mousse de piersici


Foarte aromat! Piersicile au fost foarte coapte, mari, parfumate... Am facut compot dar si cateva deserturi...

Ingrediente:
1 blat de tort, dupa metoda de aici,
400 g piersici,
1 plic gelatina,
4-5 linguri zahar,
300 ml frisca.

Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta).


Am hidratat gelatina timp de 10 minute.
Piureul de piersici...


... l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat vasul de pe aragaz. Am amestecat usor. Cat am batut frisca (am oprit putina frisca pentru decor) am pus piureul de piersici, racorit, in frigider. Apoi l-am turnat peste frisca si am omogenizat compozitia, amestecand usor.


Eu am facut un blat de tort marmorat...


... pe care l-am insiropat bine (sirop clasic, apa, zahar, esenta de rom).
Am montat tortul pe un platou, ajutandu-ma de inelul formei de copt detasabile; am pus blatul, am turnat compozitia cu piersici si am dat la rece.


Dupa 4 ore (de fapt l-am lasat pana a doua zi) am inlaturat inelul si am decorat tortul cu putina frisca, felii de piersica si zmeura.


Alte instantanee...






Ne-a placut. Voua?


6 comentarii: