- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
vineri, 12 august 2011
Tort cu mousse de piersici
Foarte aromat! Piersicile au fost foarte coapte, mari, parfumate... Am facut compot dar si cateva deserturi...
Ingrediente:
1 blat de tort, dupa metoda de aici,
400 g piersici,
1 plic gelatina,
4-5 linguri zahar,
300 ml frisca.
Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta).
Am hidratat gelatina timp de 10 minute.
Piureul de piersici...
... l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat vasul de pe aragaz. Am amestecat usor. Cat am batut frisca (am oprit putina frisca pentru decor) am pus piureul de piersici, racorit, in frigider. Apoi l-am turnat peste frisca si am omogenizat compozitia, amestecand usor.
Eu am facut un blat de tort marmorat...
... pe care l-am insiropat bine (sirop clasic, apa, zahar, esenta de rom).
Am montat tortul pe un platou, ajutandu-ma de inelul formei de copt detasabile; am pus blatul, am turnat compozitia cu piersici si am dat la rece.
Dupa 4 ore (de fapt l-am lasat pana a doua zi) am inlaturat inelul si am decorat tortul cu putina frisca, felii de piersica si zmeura.
Alte instantanee...
Ne-a placut. Voua?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata tare bine
RăspundețiȘtergere… (¯^¯)
RăspundețiȘtergere.(¯`\ | /´¯)
.(,_, °●° ,_,)
…(_.^._)
Kisess for you ; *
Cred ca iedutele tale sunt tare incantate de cate bunaciuni le confectionezi.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ooooo,ce fain arata!
RăspundețiȘtergerePup!
Va multumesc!
RăspundețiȘtergereSi, mai si suna bine,nu numai arata!
RăspundețiȘtergerePup!