miercuri, 10 august 2011

Prăjitură cu pepene galben


Mi-am zis, de ce nu? Nu sunt un mare fan al pepenelui galben, mai mult imi place cel rosu. Ii recunosc insa parfumul deosebit si mananc din cand in cand si asa ceva.
De la piata am venit cu ideea in cap si am decupat un pepenas in viteza, special pentru prajitura :)

Ingrediente: 300 g pulpa pepene galben,
5 oua,
250 g zahar,
1 praf sare, vanilie,
1/2 cana ulei,
1 si 1/2 plic praf de copt,
400-450 g faina.

Mai intai am blenduit pulpa de pepene.


Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul.
Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am omogenizat compozitia si am turnat aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.
Am ornat cu felii de caisa si de pepene galben (pudrate cu putina faina; eu le-am lasat un pic pe prosop de hartie care a "tras" toata zeama).


Am copt prajitura cca 35 de minute, in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Verificam cu scobitoarea.


Am pudrat-o cu zahar praf.


A iesit galbena, pufoasa, gustoasa.


7 comentarii:

  1. Cat de aromata tre sa fie prajitura ta,imi place ideea,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Praji cu pepene galben înca nu am degustat.Sigur mi-ar place!Arata tare bine! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu zic ca este foarte aromata, imi place pepenele si prajitura arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt fan pepene galben, deci e pe gustul meu. Pagina merge greu, de acea comentez rar. Schimba sablonul pagini. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. nici eu n-am mancat astfel de prajitura.isi pastreaza aroma de pepene ?am trecut-o la capitolul de incercat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pentru vizite!
    @ Pansy, da, si-a pastrat aroma de pepene, sincer, nu ma asteptam la asta.
    @Sara&Miki, am inteles, o sa mai schimb sabloanele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa fie tare parfumata.Cautand o reteta de biscuiti cu pepene galben am vazut reteta aceasta, pe care am notat-o si cu siguranta o voi pregati curand.

    RăspundețiȘtergere