- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
miercuri, 17 august 2011
Prăjitura cu ciocolată și piersici
Pentru azi, piersici! Probabil ati observat pana acum, daca prind un fruct anume nu ma las pana nu-l zapacesc in vreo doua-trei retete :) Asa ca azi va prezint o prajiturica gustoasa, a carei reteta o stiu de cativa ani, de la emisiunea "Acasa in bucatarie".
Ingrediente:
200 g faina,
3 linguri cacao neagra (eu nu am avut neagra, dar prima data cand am facut reteta chiar de asta am pus si mi-a placut cum a iesit),
5 oua,
125 g zahar,
200 g unt moale,
150 g budinca proaspata cu gust de ciocolata,
1 plic praf de copt,
2 conserve de piersici jumatati (eu am folosit piersici proaspete), 2 linguri de compot.
Eu mi-am notat constiincios reteta si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel.
Mai intai mi-am batut capul cu budinca; la tv au folosit budinca la cutie. Eu mi-am pregatit o budinca din aceea la plic.
Am cantarit cantitatea necesara, restul am consumat-o ca atare.
Am mixat bine untul cu zaharul.
Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pentru incorporare.
Am continuat sa mixez amestecul de oua cu unt si zahar (si un praf de sare!) timp de 10 minute.
Dupa ce s-au amestecat bine aceste prime ingrediente...
... am adaugat si budinca de ciocolata.
Am pus mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.
Am mixat bine.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am asezat deasupra felii de piersica (pe care le-am tinut putin pe prosoape de hartie care au "tras" zeama).
Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Prajitura s-a copt in cca 35 de minute, pentru siguranta faceti testul scobitorii.
Daca doriti puteti incalzi 2 linguri de compot si il turnati peste jumatatile de piersica, asa cum prevede reteta; eu am sarit peste partea asta.
Nu am avut rabdare si am taiat prajitura fierbinte, pentru sedinta foto. De mancat am mancat-o mai tarziu :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pot sa ma servesc?Minunata trebuie sa mai fie.
RăspundețiȘtergereImi place combinatia,as gusta o pataratica din prajitura ta,pupici!
RăspundețiȘtergereArata superb si mi-ai facut o pofta de nu pot sa-ti spun.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si-ti doresc dupa amiaza placuta.
Va multumesc frumos, va invit la prajituri!
RăspundețiȘtergereAdor prajiturile cu fructe,iar piersica si caisa sunt grozave!O zi buna!
RăspundețiȘtergereO combinatie super . O seara frumoasa !
RăspundețiȘtergereCine poate lipsi acolo unde este ciocolata prezenta?? Eu una nu! grozave!
RăspundețiȘtergereHmmm,oare am combinat vreodata piersici cu ciocolata? Daca nu, ar trebui :D
RăspundețiȘtergerePupic!
Va multumesc tuturor!
RăspundețiȘtergerecat de savuroasa, apetisanta, suculenta si delicioasa poate arata, nimeni nu se poate abtine de la asa prajitura :D
RăspundețiȘtergere