- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
marți, 16 august 2011
Compot de piersici
Va plac piersicile? Mie da, foarte mult. Le folosesc la diverse retete, dupa cum ati vazut probabil pe blog, sau le consum ca atare. De data asta va prezint compotul meu de piersici; iarna folosesc fructele la torturi sau la salate in diverse combinatii, zeama o folosesc la insiropat blatul...
Ok. Piersicile au fost spalate cu grija, curatate de samburi, taiate sferturi si asezate in borcane (de asta s-a ocupat al meu sot).
Eu am avut in grija siropul. Am pus, la 3 l apa, 1 kg de zahar, tinand cont ca piersicile au fost foarte dulci. Am fiert siropul, nu foarte mult, cateva clocote, cat sa se topeasca zaharul. L-am turnat caldut peste piersici.
Am sterilizat borcanele, cca 30 de minute.
Directia: beci :P
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bun, bun compotul..si foarte aromat!
RăspundețiȘtergerezi minunata!
Parfumat si delicios!pupici!
RăspundețiȘtergereM-ai omorît! Unde spuneai ca locuiesti? :D
RăspundețiȘtergereSuperbe piersici si compot!
Va multumesc!!
RăspundețiȘtergere@ Maya, esti simpatica :) Vin eu la tine, cu niste compot, dau la schimb pe niste suc de rosii ;)