- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
vineri, 5 august 2011
Chifle
Am facut niste chifle de care aveam nevoie pentru a pregati ceva pentru provocarea lunii august (o sa revin cu acea reteta). Pentru moment, doar chiflele :)
Reteta o am de la o mamica, Alina, care pregateste diverse chestii tare bune!
Ingrediente:
200 ml lapte,
350 g faina,
25 g drojdie proaspata,
3 linguri ulei,
sare.
Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat laptele caldut, amestecand cu o lingura in gropita respectiva, cat sa se amestece un pic drojdia cu niscai faina si cu lichidul. Asta e maiaua mea :)
Dupa cateva minute, timp in care drojdia mea se "bulbuceste", amestec bine toate ingredientele, incorporand si sarea. Cam asa procedez eu si la paine.
Am framantat aluatul, adaugand si uleiul; vreau sa va spun ca aluatul s-a lucrat foarte usor. M-am oprit din framantat (aluatul nu se mai prindea de mana) si am acoperit castronul cu un prosop curat.
Am lasat la dospit cca 45 de minute.
Aluatul, frumos crescut, l-am impartit in 8 bucati, pe care le-am rotunjit cat am putut de bine. Viitoarele chifle le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am mai lasat un pic la crescut.
Le-am uns cu ou batut, am presarat susan si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Nu mai stiu exact cat le-am lasat in cuptor, oricum, s-au copt repede.
Asa calde le-am pensulat cu putina apa si le-am scos din tava, dupa care le-am invelit cu un prosopel.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi plac mult chiflele cu lapte,sunt asa pufoase,pupici!
RăspundețiȘtergereOho.. cate chifle umplute am mancat saptamana asta .. doar ca le-am cumparat ! o sa notez reteta ! pupici
RăspundețiȘtergereo sa incerc si eu ,arata bine ,o zi placuta
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergereMmmm,burgeride pui!Deliciosi!Poate grilez si eu ceva la weekend! :)
RăspundețiȘtergere